Leunkop 6 juni 2024

PS Kunst

Op de scheidslijn van park en bouwplaats in het voormalige ´Park Schakenbosch´ vindt op 22 en 23 Juni de tweede editie van ´PS Kunst´plaats . Uiteenlopende werken in verschillende disciplines zijn te zien in en rond de oude gebouwen.

Deelnemende kunstenaars:
Celine van Hoek, Sander ten Napel, Guus Glass, Lenny Waasdorp, Marjan Waanders, Vincent Boers, Margit Tamas, Henk Hannemann, en gastheer Roland Maas
(+ live act van Knotenpunkt, zaterdag 22 juni , 18.00u)

SNAAF

SNAAF

30 september t/m 15 oktober
Tentoonstelling Sander ten Napel en Celine van Hoek,
met Roland Maas, Andries Boertien en Lauran van Oers

SNAAF is een woord dat sinds kort bestaat; een associatie, een samenwerking van vijf beeldende kunstenaars, die hun expositie breder trekken dan alleen het beeldende: een samenkomst van woordsmeden, nestelen in muziek en kraaien van plezier.

Maar … SNAAF is in eerste instantie vooral beeldende kunst, helder van lijn, brutaal als de raven, direct in het vizier, vlezig, veel kraakbeen, zowel gekooid als losgebroken. De kunstenaars tonen hun tekeningen, schilderijen, installaties en beelden, die allemaal fladderen rond het thema SNAAF.

Sander ten Napel en Celine van Hoek organiseren sinds 2016 jaarlijks een uitgebreide expositie met gastkunstenaars, muzikanten, dichters en diverse andere ‘makers’. Dit jaar zijn zij bij Ars Aemula Naturae neergestreken en organiseren ter aankleding van de expositie een middag waarop de band Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber zijn improvisatiekunsten zal laten horen, een workshop waarbij 8–12-jarigen hun snavelige geluiden kunnen perfectioneren en een slotmiddag waarop diverse gerenommeerde woordkunstenaars hun werk ten gehore zullen brengen.

Opening
zondag 1 oktober om 16.00 uur: door Michael van Hoogenhuyze, en presentatie van ons SNAAF-boek (88 pp. hardback, full color, 20x20cm)

SNAAF muziek
zondag 8 oktober, doorlopend 13.00 – 17.00 uur: Knotenpunkt snaaft SNAAF-ambient.
zondag 8 oktober: ‘de MuziekMakers’, muziekworkshops voor 4-7 en 8-12-jarigen

SNAAF dicht
zondag 15 oktober 14.30 – 17.00 uur: poëzie, voordrachten, spoken word: Sander ten Napel, Leo van Zanen, Heidi Aalbrecht, Han Ruijgrok, Annemieke Dannenberg en Astrid van den Berg & co

13 Ampère 2.0

KUNSTROUTE LEIDEN 2023

zaterdag 23 en zondag 24 september, 12 tot 18 uur
Celine van Hoek bij 13 Ampère 2.0

Voor de derde keer werken Sander ten Napel, Celine van Hoek en Henry Verboket samen tijdens de Kunstroute. Twee jaar geleden als 13 Ampère, vorig jaar als BamBamBeeldend met de onvolprezen Gillis Nienhuis, en nu weer ten huize van Henry op de 13 Ampère locatie.

Zijn wij een collectief? Nee. Zijn er overeenkomsten? Ja, we zijn al decennia vrienden. Hebben we vergelijkbare uitgangspunten? Eerder op muzikaal gebied dan op beeldend vlak. U, de toeschouwer, kan dat uitstekend zelf beoordelen! Ampèrestraat 13.

Facebookpagina 13 Ampère 2.0

KopLijst (2023, 150x20 cm, Arduin)

KUNSTHALTE: ARS Aemula Naturae

Ars presenteert een staalkaart van de zoektocht naar DE KLEUR VAN LICHT EN DONKER door 20 kunstenaars

17 juni t/m 16 juli
Opening zondag 18 juni om 16 uur door Michael van Hoogenhuyze

binnen stadsbouwhuis

KUNSTHALTE: Stadsbouwhuis

17 juni t/m 14 juli
Een expositie ihkv KUNSTHALTE 2023,
samen met 7 andere kunstenaars van Stadsbouwhuis, ARS en Haagweg 4.
Diverse inkttekeningen op rijstpapier en rauhfaser, en een reliëf in Belgisch hardsteen.

Vadertje Tijd (2021, ø 30 cm, olieverf op metaal)

Ik zit bij de 50 genomineerden van de NL Portretprijs 2023. De werken van alle genomineerden worden tentoongesteld van 9 juni t/m 3 sept in slot Zeist. Donderdagmiddag 8 juni krijgen we te horen wie de prijzen gewonnen hebben. Er wordt een fraaie catalogus gemaakt met daarin de werken en de kunstenaars van deze lichting. Wees welkom deze zomer in Zeist!

De Nederlandse Portretprijs
Winterman (2023, 36x43 cm, olie op paneel)

“WINTERMAN” van 18 februari t/m 5 maart in het echt te bekijken bij ARS AEMULA NATURAE, samen met werk van 21 andere ARS-leden, tijdens de expo FEBRUARI BIJVOORBEELD (2023, 36×43 cm, olie op paneel). Opening 19 februari om 16 uur, Pieterskerkgracht 9a, 2311 SZ Leiden.

Sprank

Expositionele Happening: SPRANK

Zaterdag 5 november 2021 van 14 tot 18 uur in Scheltema Leiden (2e etage, zaal Theatergroep Domino, lift aanwezig). Toegang gratis (donaties welkom)

Gelegenheidscollectief van Sander ten Napel en Celine van Hoek, met Hille Eisen en Roland Maas. Dit alles wordt muzikaal omlijst door Marcel en Ronald.

FaceBook

evenement: Sprank
Elegast Werkplaats
Celines Kunst
Hille Eisen Schilderijen
Visual art by Roland Maas

Instagram

rolandmaasvisualart

KUNSTROUTE LEIDEN 2022

KUNSTROUTE LEIDEN 2022
zaterdag 24 en zondag 25 september
12-18 uur

BAMBAMBEELDEND
BamBamBeeldend is een gelegenheidscollectief van Gillis Nienhuis-Egas, Sander ten Napel (elegastwerkplaats.nl) en Celine van Hoek, met als gast Henry Verboket. Gillis maakt ruimtelijke ontwerpen, die ontstaan uit een noodzaak om iets geestelijks uit zijn beleving stoffelijk te maken. Celine toont leven in dode materie. Sander duikt onder de golven, in gevecht met de vuurtorens, op de vlucht voor de maan.

Op de zaterdag, tussen 15 en 16 uur: muziek van Heidi Aalbrecht en Jan Vereecke

Locatie
BamBam Steenhouwers
Langegracht 70c, Leiden

Paard 2 - 16 sep 2022
Het gietertje

De auditieve vertaling van de visuele weerslag van een gedicht. Op zondagmiddag 7 augustus wordt deze een aantal keer ten gehore gebracht bij Ars Aemula Naturae in Leiden (onderdeel van de expositie PLANT). De tekst is van Astrid van den Berg en de effecten zijn van Celine van Hoek. Sander ten Napel en Ronald Willemsen versterken het geheel op gitaar en bas. Het drupt en het huilt tussen 13.00 en 17.00 uur.